KELETI GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

KELETI GYÖRGY
KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mi magunk is többször feltettük már ezt a kérdést, hogy miért üres a honvédelmi tárca kasszája és arra a következtetésre jutottunk, hogy többek között a Lupis Brókerház ügye miatt és többek között olyan egyensúlytalanságok miatt, hogy a Magyar Honvédségnek a honvédelmi törvényben és egyéb jogszabályokban meghatározott, a Magyar Honvédség feladatai sokkal nagyobbak annál, mint ami abból a költségvetésből, amely az elmúlt négy évben reálértékben több mint 58 százalékkal leértékelődött, végrehajtható. Kérdéseire nagyon röviden kívánok válaszolni.
Történt felelősségre vonás, a korábbi miniszter - ahogy ön is fogalmazta - munkáltatói jogkörénél fogva a Magyar Honvédség közgazdasági és pénzügyi főnökét, illetve az illetékes osztályvezetőjét beosztásából felfüggesztette. Az új Honvédelmi Minisztérium e két úr helyzetét rendezni kívánta, hiszen beosztásból felfüggesztett állapotukban nem volt konkrét feladatuk; így az említett szolgálati főnököt alacsonyabb beosztásba helyeztük, az illetékes főosztályvezető pedig eltávozott a Magyar Honvédség hivatásos állományának soraiból.
A második kérdés, hogy az ellopott összegből visszakerült-e valami? Én ezt nem akarom ellopott összegnek minősíteni, talán más kifejezések alkalmasabbak erre. Eddig egy fillér sem került vissza ebből, ezért van az, hogy erről önöket nem tájékoztattuk. Megígérem, hogy amennyiben a Honvédelmi Minisztérium bármilyen összeget ebből viszontlát, akkor egy napirend előtti felszólalásban tájékoztatni fogom önöket.
Végezetül arról is szeretném önt tájékoztatni, hogy az a megoldás, ami most körvonalazódik, nagyon hosszú idő alatt adná vissza azt az összeget, amivel a Lupis Brókerház tartozik a honvédelmi tárcának. Ez azt jelenti, hogy 2000. december 31-én - nominálértékben, levonva a különböző ingatlanok fenntartásával összefüggő költségeket, illetve a versenykiírások és egyéb kiadások összegeit - juthatnánk hozzá. Azt gondolom, ez csak egy morzsája lehet annak a pénznek... (Az elnök kikapcsolja a miniszter mikrofonját.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem