BALSAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt időszakban is, és most is, a kormány és a parlament, az önkormányzatok jelentős erőfeszítéseket tettek az egészséges ivóvízellátás érdekében, több milliárd forint ráfordítással. A költségvetés tervezetében láthatjuk: 1995-ben mintegy 2 milliárd forintot állított be a költségvetést előkészítő a víz- és csatornadíjak támogatására, a korábbi évek 1,5 milliárdjával szemben. Örvendetes ez a növekedés.
Kérdésem mégis arra irányul, hogy a vízdíjaknak a megállapításánál - az önkormányzatok hatáskörébe tartozó vízdíj-megállapításon túlmenően - a miniszter úr, a minisztérium milyen határt szab az állami támogatás mértékének, hol húzza meg a vonalat, és milyen árat állapít meg a regionális vízművek esetében, amelyek tudvalevőleg az önkormányzatok nagy részénél befolyásolják a vízdíjnak a mértékét?
Szeretnék arra is választ kapni, hogy kaphat-e olyan önkormányzat ebből a támogatásból, vízdíj-kiegyenlítésből, amely nem éri el ezt az értéket - és akkor miért? Működik-e a szétosztásnál a tárcaközi bizottság, és mi várható ennek a döntésénél?
Tisztelt Államtitkár Úr! Azért teszem fel a kérdésemet, mert a parlamentben több alkalommal elhangzott már energiaár-emeléssel kapcsolatos konkrét kérdés, amelyre nem kaptunk választ.
(15.00)
Most a vízdíjjal kapcsolatban arra kérek választ, ami a miniszter úr, illetve a minisztérium hatáskörébe tartozik. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem