DR. BOROSS PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. BOROSS PÉTER
DR. BOROSS PÉTER (MDF): Majdnem provokáltnak érzem a felszólalásomat.
Akkor tehát hangosan is elmondom: én dicsértem pénzügyminiszter úr kiváló személyi kvalitásait, csak felhívtam a figyelmet a mögötte meghúzódó alapvető tévedésre.
Másodszor: no igen, nekem meggyőződésem, hogy körülbelül szeptember táján már vissza lehetett hallani azt, amit '94-ben a tisztelt kormány képviseletében szertehintettek a világba: hogy itt valami szörnyű tragédia van. Én nem emlékszem azokra a minősítésekre, amelyek arról szóltak volna, hogy például ‘90-ben hogyan álltunk a tartalékképzésben és '94-ben mivel adtuk át, ami mégis mozgásteret adott a kormánynak, és nem került olyan helyzetbe, mint mi '90-ben. És sok minden másra, - de üsse kő!
A hangsúly itt azon van: próbáljunk tárgyilagosak lenni! Én egyszer ebben a Házban felhívtam a figyelmet arra, hogy a bethleni konszolidációt is érdemes volna oktatni valahol, mert teljesen kimarad a magyar közgazdasági ismeretekből - ennek a következménye legfeljebb az lehet, hogy az embert horthystának minősítik... (Derültség.) Pedig nagyon sok mindent lehetne abból tanulni a tárgyilagos elemzés érdekében. Sőt, az igazán elítélendő Reményi-Schneller Lajos Észak-Erdély visszatérésével kapcsolatos pénzügyi politikájára is felhívom a figyelmet. Meg sok minden másra, mert tárgyilagos elemzés nélkül nem lehet jó következtetésre jutni. És úgy egyébként az úri tartás is ezt igényli, azt hiszem.
Köszönöm. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem