DR. KÓNYA IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDF): Nem szívesen szállok vitába az MSZP frakcióvezető-helyettesével, de meg kell hogy mondjam, hogy nem értelmezhető úgy a Házszabály rendelkezése, hogy a kormány tagját helyettesítésre jogosult személyként Békesi László pénzügyminiszter urat értelmezzük. Ez az államtitkárokra, a politikai államtitkárokra vonatkozik, és nyilvánvaló, hogy kötelező a költségvetés általános vitájában valamennyi kormánytag, illetőleg őt helyettesítő államtitkár részvétele.
Ettől függetlenül nyilván nem észrevételezte volna Sepsey képviselőtársam, és megértő lett volna abban az esetben, hogyha nem olyan nyilvánvaló, hogy egy adott tárcáról szól a hozzászólás negyedórán keresztül, és a tárca képviselője nincs itt. Tehát az is egy megoldás lenne, én ezt csak egyszerűsítésképpen javaslom, hogyha átnéznék a kormánytagok a felszólalókat, és abból következtetnék, hogy legalább azok legyenek itt, akikre vonatkozik az illető felszólalás.
Egyébként nem volt haszontalan az észrevétel már annyiból sem, hogy azóta, az észrevétel elhangzása óta megszaporodott, sőt duplájára növekedett a kormánytagoknak a száma. Igaz, hogy eredetileg olyan alacsony szinten állt, hogy ez a dupla sem olyan. Sőt már kicsit több is, mint dupla, Békesi pénzügyminiszter úr észrevételezi, pillanatnyilag hat személy van jelen (Közbeszólás a bal oldalon: Hét.) a kormány részéről. De lám, ott egy miniszter úr jelentkezik, aki csak a megtévesztés végett van a képviselők soraiban. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem