DR. GYÖRGYI KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

DR. GYÖRGYI KÁLMÁN
DR. GYÖRGYI KÁLMÁN legfőbb ügyész: Elnök Úr! Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Fővárosi Főügyészség 1993. november 25-én nyomozást rendelt el, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének alapos gyanúja miatt. A nyomozás teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálati főosztálya gazdaságvédelmi osztályát bízta meg. A nyomozás felett az ügyészség úgynevezett fokozott ügyészi felügyeletet gyakorolt. Az ügyészség a nyomozás folyamán több ízben adott utasítást a nyomozás célszerű és törvényes lefolytatása érdekében.
Most megint november van, tehát egy év telt el a nyomozás elrendelése óta. A gazdasági ügyeknek a nyomozása időigényes. Az igazságügyi könyvszakértői vélemény hosszú idő alatt készül el, és a bonyolult gazdasági háttér feltárása a nyomozást nehezíti. Az ügyészség észlelte a nyomozás elhúzódását, és törvényes jogkörében a szükséges intézkedéseket megtette és megteszi.
Várakozásaink szerint a nyomozás még ebben az évben lezárul, az ügyészség pedig a nyomozás iratainak a megküldése után tud állást foglalni a vádemelés kérdésében. Kérem képviselő urat, hogy válaszom elfogadni szíveskedjék. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem