DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm a szót.
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Tisztelt Ház! Kérdésem: történt-e az elmúlt években bűncselekmény a Technomark Rt. és két fővárosi közüzem gazdasági kapcsolatában?
1993. október 9-én egy napilap, "Közpénzek technomarkolása - hová tűnt a főváros 300 milliója?" címmel egy kis cikket közölt egy mindenféleképpen sajátosnak tekinthető üzleti kapcsolatról, ami a nevezett részvénytársaság és a két fővárosi közüzem között kialakult. Az ezt megelőző napon - ez egy pénteki nap volt - a fővárosi önkormányzat egyik bizottságában egy képviselő kezdeményezte ennek az üzleti kapcsolatnak a felülvizsgálatát.
Talán mindennek eredményeként 1993. október 29-én Budapest főpolgármestere levélben kérte fel dr. Bócz Endre fővárosi főügyész urat, vizsgálja meg, történt-e bűncselekmény. A fővárosi főügyész úr válasza szigorúan titkosnak minősíttetett. Immáron egy év eltelt azóta, és nem tudunk a nyomozás eredményéről mind a mai napig.
Tehát kérdezem: történt-e bűncselekmény? Lezá-rult-e a nyomozás? Ha nem, miért húzódik ilyen hosszú ideig? Mikorra várható eredmény? Tisztelettel várom válaszát. Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem