LÁNYI ZSOLT

Teljes szövegű keresés

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Nagyon szépen köszönöm Gaál képviselő úrnak, hogy megtisztelt és észrevételezte a kis mondanivalómat. Én azt hiszem, hogy mi nem egy számrendszerben számolunk; én a tízes számrendszert használom - ma az divat Magyarországon. Mert én akárhogy osztok, szorzok, ez maximum, ha mindenfélét beleszámolunk, még ezt a 7200-at is, meg 96 ezerből indulok ki, ami nagyon régen volt, akkor is ez maximum 20 százalékos javulása a küszöbnek; holott voltam bátor említeni, hogy 100 százalék fölött van az infláció.
Én azt mondtam, tegyük meg azt, hogy az inflációhoz kell szabályozni - ahogy a nyugdíjakat, meg a munkabéreket - a küszöböt is. Tehát azért van még közöttünk egy kis eltérés ezen a vonalon.
A másik szempontból pedig - nem akarom folytatni a vitát: egy normális államban az nemigen létezhet, hogy a bérből, fizetésből élők és a lakosság fizeti a költségvetésnél a 70-80 százalékot, és a termelőszféra, a gazdaság alig járul hozzá 10-20 százalékkal a költségvetéshez. Ezt én nem tartom normálisnak. Lehet, hogy ez megint furcsa tőlem. De én a nyugati példákat olvasgatva, ott általában 45 a lakosság és a 60-70 százalékot is eléri, a jobb helyeken, a gazdasági szféra. Ha nem így van, majd megmondjátok, hogy van. Köszönöm szépen. (Szór-ványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem