KÓSA LAJOS

Teljes szövegű keresés

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Kiss Gábor képviselőtársamnak szeretném mondani, hogy úgy látom, valóban helyes volt saját bevallása, nem értette meg, amit ezzel kapcsolatban akartam mondani. Az általa emlegetett ügy köztörvényes ügy, bűncselekmény. Ebben az értelemben kell eljárni ellene. Erre ő is utalt. Ezt én semmiképpen sem mondanám ügyeskedésnek. Ha valaki adót csal, az nem ügyeskedő, hanem bűnöző, akivel szemben így kell fellépni.
A másik, amit szeretnék mondani: méltányoljuk azt a kormányzati törekvést, ami egyébként a jó erkölcs, az általános szociálpolitikai és gazdaságpolitikai elvek szerint adózás alá eső jövedelmeket próbálja megadóztatni azért, mert eddig ezek a jövedelmek elkerülték az adórendszert, mert rosszak voltak az adószabályozások. Hogy ez a törekvés teljes legyen és ne csak a levegőbe beszéljünk, most mondom, hogy a Fidesz-frakció felfedezett egy ilyen ügyet, ami még a kormányzat figyelmét is elkerülte, ahol egyébként elvileg megadóztatandó, ám az adózónak valamilyen furmányos módon az adózást elkerülő jövedelmét kell megadóztatni. Ilyen a közhivatali autóhasználat, ami vélhetőleg szintén magában foglalja a személyes célt. Ezért a Fidesz-frakció, amennyiben a kormányzat ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az egyébként megadóztatandó, ám az adózást eddig elkerülő, megkerülő jövedelmi juttatást is adó alá vonja, mi segíteni akarjuk a kormányzatnak ezt az álláspontját. Be fogjuk terjeszteni azt a módosító indítványt, ami a közhivatalok autóhasználatát is ebbe a körbe vonja. Hiszen a kormány mégsem állhat azzal a mentalitással az adózás elé, hogy egyenlő pályák, egyenlő esélyek, azért én biciklivel vagyok.
Egyébként hozzá kell tennem, hogy valóban, a felszólalásom lényege az volt, amit Kiss Gábor képviselőtársam is megragadott a felszólalásában a végén, hogy valóban vannak jogszabályok, amelyek nem az általánosan elfogadott erkölcsi elvek szerinti magatartást preferálják. Ebben az ügyben viszont akkor nem retorikában kell fellépnünk. Meg tudom ígérni Kiss Gábor képviselőtársamnak a Fidesz-frakció nevében, hogy ha ilyen ügyek vannak, akkor közösen segítünk a törvényalkotásnak abban, hogy ezeket az egyébként most jogszabály által teremtett lehetőségeket felszámoljuk. De úgy gondolom, ebben az ügyben egy Fidesz-frakciónak, amely nincs kormányon, sajnos kisebb a lehetősége. És úgy gondolom, a szocialista párti frakciónak sokkal nagyobb a lehetősége. De amennyiben ilyen törekvések érzékelhetőek a szocialista párt törvényalkotási folyamatában, akkor mindenképpen támogatni kívánjuk ezeket. Köszönöm szépen a szót. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem