ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Elnézést kérünk a kis késésért, de bizonyára tudja a Ház, hogy most az ebédszünetben rendkívüli házbizottságot tartottunk a költségvetés tárgyalásának idejéről, abból a célból, hogy ebben az évben a Ház dönthessen a költségvetésről.
Szeretném tájékoztatni a Házat, hogy a főtitkárság által kidolgozott menetrendet mind a hat frakció elfogadta, és ez lehetővé teszi, hogy ebben az évben költségvetése legyen az országnak. (Taps.)
Ennek érdekében egyetlenegy ponton kell majd eltérni a Házszabály előírásától. Az erre vonatkozó javaslatot a házbizottság nevében a jövő héten meg fogom tenni.
Szeretném egyben abbeli reményemet is kifejezni, megköszönve különösen az ellenzéki frakciók együttműködési készségét, hogy ez egyszeri és rendkívüli eset a Ház e ciklusbeli mandátuma alatt.
Tisztelt Országgyűlés! Most az azonnali kérdések és válaszok órájára kerül sor, s az erről szóló rendelkezés az új Házszabály 119. § (4) bekezdésében található. A kérdés elmondására és a válaszadásra két-két perc áll rendelkezésre. A képviselőnek és a megkérdezettnek egyperces viszonválaszra van joga, az utolsó szó joga a megkérdezettet illeti.
Dr. Szabó Iván képviselőtársunk (MDF), kérdést kíván feltenni a miniszterelnökhöz "Új funkciók a minisztériumokban?" címmel.
Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a miniszterelnök úr tájékoztatott: a Házszabály 119. § (4) bekezdése alapján, halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt a válaszadásra maga helyett feljogosította dr. Békesi László pénzügyminiszter urat.
Megkérdezem Szabó Iván képviselő urat, hogy elfogadja-e a válaszadó személyét, vagy ragaszkodik a miniszterelnök úr személyéhez?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem