DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr. Remélem, Takács képviselőtársunk nem fogja aforizmának tekinteni a sztrájkjogot.
Én úgy gondolom, hogy az 1989. évi VII. törvény, amely 1989. április 12-én lépett hatályba és a sztrájkjogról rendelkezett, mérföldkő volt Magyarországnak az európai jogállamok felé való elindulásában.
Ugyanakkor tény az is, hogy a sztrájkjoggal kapcsolatban az utóbbi időben, amikor a sztrájkok konkrét megrendezésének lehetősége felmerül, mindinkább olyan nyilatkozatok kezdenek megjelenni, amelyek a megítélésünk szerint aggálykeltésre alkalmasak, hiszen nem veszik figyelembe a sztrájknak azt a sajátosságát, hogy az a dolgozók gazdasági, szociális érdekei érvényesítésének és védelmének eszközeként szolgáló, a törvény által biztosított jog a részükre.
Ezért én nagyon szeretném tudni most, amikor konkrétan felmerül a holnapi figyelmeztető vasutassztrájk vagy netántán általános sztrájk, vagy más oldalról is a sztrájk konkrét lehetősége, miként vélekedik a belügyminiszter úr a sztrájkjogról. Megígéri-e, hogy nem ad ki olyan utasítást semmilyen sztrájk esetében, amely a sztrájk leverésére vonatkozik; netántán nem használ fel vízágyút, kommandó egységeket vagy fegyvereseket? (Zaj.) Szeretném miniszter úr konkrét válaszát hallani, egy konkrét kérdésre konkrét választ kérek. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem