DR. TÍMÁR GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Igen tisztelt Igazságügy-miniszter Úr! Pár héttel ezelőtt a parlament azonnali kérdések órája megnevezésű részében indítványoztam az ön által irányított minisztérium általam nagyon tisztelt államtitkárnője útján, hogy az alapvető emberi jogokkal, illetőleg érvényesítési útjaikkal kapcsolatos nemzetközileg releváns joganyagokat - tehát azokat, amelyeket a köznyelv a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordulás anyagi és eljárásjogi tényeiként határoz meg - szíveskedjék a magyar kormányzat, illetőleg a magyar igazságügyi kormányzat a hivatalos lapban megjelentetni azért, mert a hatályos jogszabályi előírásaink szerint ez tekinthető jogforrásnak.
Most szeretném, ha igazságügy-miniszter úr egyértelműen kifejezné azt az álláspontját, hogy érheti-e joghátrány az átlag állampolgárt, a jogalanyt annak alapján, hogy a jogait, lehetőségeit, netán kötelezettségeit ebben a jogérvényesítési irányban nem ismerte meg azért, mert sajnálatos körülmények folytán elmaradt ezek közzététele.
Másik kérdésem: legjobb tudomásom szerint az alaptalan büntetőjogi hátrányokkal kapcsolatos kárrendezési eljárások során az egyes megyei bíróságok részére olyan információ érkezett, hogy a kártérítések összegét a megye bírói költségvetésének terhére kell folyósítani.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem