DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Felhívom a figyelmet arra, hogy Gaál Gyula képviselőtársunk felszólalása előtt akinek kétsége lehetett abban a kérdéskörben, hogy a Nagy Sándor és képviselőtársai által beterjesztett módosító indítvány megtárgyalása egyáltalán lehetséges-e - mert értelmezhető-e az általuk beterjesztett módosító indítvány -, úgy gondolom, annak elszállhatott a kétsége Gaál Gyula felszólalását követően, ugyanis Gaál képviselőtársunk először tagadta azt, hogy ez az 1,6 milliárd forint valóban háromezer ember elbocsátásával kapcsolatos fedezetként szolgálna. Felszólalása első részében azt állította, hogy erről szó nincs; utána pedig oda módosította önmaga előadását, hogy azt mondta - azt a kifejezést használta -, hogy ez az 1,6 milliárd forint tulajdonképpen megengedi háromezer ember elbocsátását.
Ez lényegében azt jelenti, hogy egy értelmezhetetlen módosító indítványról van szó, amely csak úgy értelmezhető, hogy ha egy kormányhatározatot előveszünk és abból kiollózzuk azokat a rendelkezéseket, amelyekből egyértelműen meg lehet állapítani, hogy ezt a 3049 főt a kormány el akarja bocsátani. Ilyen módon tökéletesen egyetértek Kutrucz Katalinnal, aki azt mondja: elfogadhatatlan dolog, hogy itt egy olyan módosítványról vitázunk, amely ilyen módon értelmezhetetlen. S úgy gondolom, rendkívül veszélyes talajra csúszna a Ház, ha mi egy kormányhatározat ki nem mondott gondolatait tartalmazó módosítványról úgy tárgyalnánk, hogy magunkban tudnánk: valamit mond a kormányhatározat is, valamit mondanak Nagy Sándorék is, és ezeket mi simítsuk el úgy, hogy a magyar nép meg ne tudjon semmiről. Ezért úgy gondolom, hogy a kérdések ilyenfajta megközelítése, különösképpen olyan kérdéseké, amelyek mögött három-ezer magyar állampolgár elbocsátása áll, számunkra elfogadhatatlan. Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem