DR. SZÁJER JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az előbb lezajlott részletes vitával kapcsolatban kértem ügyrendi felszólalásra lehetőséget. Ugyanis nem világos számomra, hogy mi fog ezek után történni.
Itt, a vitában többször elhangzott, hogy a bizottságok tájékoztatást kértek, amelyet nem kaptak meg. Az alkotmányügyi bizottságban hasonlóképpen ez történt. Ott a kért tájékoztatásnak csak egy részét kapta meg a bizottság.
Mielőtt szavazásra bocsátanánk ezt a kérdést, azt gondolom, a kormánynak nyilatkoznia kellene - és nagyon sajnálom, hogy a miniszter úr ebben a kérdésben nem nyilatkozott -, hogy ezt a tájékoztatást meg kívánja-e adni?
Kormánypárti képviselőtársaimnak felhívom a figyelmét, azt gondolom, talán az önök számára sem mindegy, hogy miről szavaznak ez alatt az indítvány alatt. Tehát ezeknek az információknak a megismerésére legalább a bizottsági ülésen szükség volna. Vagyis pontosan arra - hogy utaljak az előbbi vitára -: az eddig betöltetlen álláshelyekhez hogyan viszonyulnak ezek a végkielégítések, illetőleg milyen a betöltetlen álláshelyek és a leépítések egymáshoz való viszonya.
Azt gondolom, ahhoz, hogy a Ház békében tovább tudja folytatni a költségvetés tárgyalását, elemi feltétel lenne, hogy ezekről a tájékoztatást megkapjuk. A legutóbbi alkotmányügyi bizottsági ülésen arról volt szó, hogy nem is hozunk erről külön új határozatot, hiszen az alkotmányügyi bizottság már döntött, hogy ezeket az információkat biztosítani kell. Azt gondolom, helyet kell biztosítani bizottsági üléseknek annak érdekében, hogy ezeket az információkat megkaphassuk.
Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem