DR. NAGY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. NAGY SÁNDOR
DR. NAGY SÁNDOR (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársak! Hallgatva az eddigi felszólalásokat, számomra teljesen egyértelmű, hogy Kutrucz Katalin és Torgyán József nem annyira az indítvány tartalmával, mint inkább az indítványtevők között az egyik személlyel van elfoglalva. Arra a drámai kérdésre ugyanis, hogy a legnagyobb szakszervezet elnöke hogyan támogathat egy ilyen indítványt vagy hogyan írhat alá, szeretnék majd röviden reagálni, de ezt megelőzően - nem megismételve a Gaál Gyula képviselőtársam által elmondottakat - azért világossá szeretném tenni, hogy ez egy felméréssel összekapcsolódó szám, amiről itt most mi beszélünk, és nincs eltitkolva a közvélemény előtt, mert a magyar tájékoztatási eszközök hetekkel ezelőtt erről a számról, erről a háromezer főről többször, több menetben hírt adtak.
Lehet, hogy önök meg fognak döbbenni, de a legnagyobb szakszervezet - és annak elnöke - igenis nagyon fontosnak tartotta már a választások előtt, hogy ebben az országban olcsóbb állam működjön, mert miközben Magyarországon az elmúlt négy évben drámai gyorsasággal 0-ról 13,5 százalékra nőtt a munkanélküliség, aközben gombamódra szaporodtak a hivatalok, gombamódra szaporodtak a státuszok, gombamódra szaporodtak azok a foglalkoztatási helyek, ahova jelentős keresettel be lehetett állni, és közben senki nem vetette fel, hogy az egyre növekvő államháztartási hiány mellett a gazdaságban, a versenyszférában további leépülés tanúi vagyunk. Tehát nincs abban semmi különleges dolog, hogy egy olcsóbb államban érdekeltként ezzel, igenis, ha úgy tetszik, még éppen egyet is tudunk érteni.
De nem ezt akartam mondani, mert ez az indítvány nem erről szól, csak nem akartam a kérdésnek ezt a felét megkerülni. Ha gondosan elolvassák ezt az indítványt, láthatják, hogy ez az indítvány arról szól, hogy azon emberek számára, akiket létszámleépítés címén elküldenek, azok számára a végkielégítésre a fedezet meglegyen, és lehet, hogy ez meglepetés, de bizony szakszervezeti feladat az, hogy a végkielégítés kifizethető legyen - legalábbis a dolgok jelenlegi állása és az én ismereteim szerint. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)
(13.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem