DR. KUTRUCZ KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDF): Köszönöm a szót. Szeretném felhívni képviselő úr figyelmét, hogy az indítvány elolvasása a tartalom megtudásához kevés. Az előbb már említettem, hogy a kormányhatározat mondja azt, hogy ez utóbbi előirányzat törvényi rendelkezéseiről gondoskodni kell, és a törvényi rendelkezés ez a bizonyos indítvány. Tehát hogy valójában mi van az indítvány mögött, azt a kormányhatározatból lehet megtudni. A kormányhatározat tartalmazza azt, hogy 3049 embert kell elbocsátani.
S hogy ez mennyire a központi igazgatás karcsúsítását kívánja szolgálni vagy mennyire nem, erre hadd mondjak egy példát. A volt Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériumából - amelyik megszűnt - 62 embert kívánnak elbocsátani, ugyanakkor az orvosi egyetemekről, amelyek nem igazán tekinthetők központi költségvetési intézményeknek - bocsánat, központi költségvetési intézmények, de nem közigazgatási intézmények -, 153 embert kívánnak elbocsátani, az agrár felsőoktatásból 563 embert kívánnak elbocsátani. Nem kívánom tovább sorolni, de a lényeg az, hogy ebből a határozatból feketén-fehéren kiderül az, hogy a kormány nem magán kezdi a karcsúsítást, hanem például az egyetemeken. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem