DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Teljes szövegű keresés

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): ... hiszen itt arról van szó, hogy a MÁV működtetésének feladatát az államnak kell ellátnia és biztosítania, és jogos igénye valamennyi magyar állampolgárnak, hogy a MÁV működőképes legyen. Ez különösen igaz az ország kistelepüléseinek esetében.
Két kérdésem lenne a benyújtott törvényjavaslattal kapcsolatban. A 16 milliárd 200 millió forint, amely a javaslat szerint járuléktartozás és a korengedményes nyugdíjakkal összefüggő tartozás összegét tartalmazza, magában foglalja-e a büntetőkamatokat? Ha nem, akkor azok sorsa mi lesz?
A második kérdésem, hogy a javaslat ezen tartozást az 1994. évi költségvetés terhére kívánja-e elengedni, vagyis növelni kívánja a '94. évi költségvetés hiányát. Ezen hiány forrásáról szeretnék érdeklődni, hisz' tartalékkeretből nem teremthető meg, de nem tartalmazza ezt a forrást a két hónappal ezelőtt elfogadott pótköltségvetés sem. Ma már lopakodó módosító indítványról vagy pénz-ügyminiszteri furfangról hallottunk, amikor a '94. évi hiányt növelni kívánjuk az egyszeri létszámcsökkentés kapcsán. Én azt gondolom, egyértelmű, hogy ez a 16 milliárd 200 millió forint mint rendelkezésre álló forrás tulajdonképpen már megvan, mert az általunk elfogadott pótköltségvetés szükségessége nem igazán igazolódik az ismertté vált tényszámok alapján. Tehát úgy tűnik, hogy van egy szabad forrás a '94. éves költségvetésből.
Ha nem, akkor pedig már csak egy kérdésem marad: miért nem került be a '94. évi pótköltségvetésbe ennek az elengedésnek a forrása? Köszönöm szépen. (Taps a KDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem