DR. CSEHÁK JUDIT

Teljes szövegű keresés

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azért kérek csupán szót, mert az elhangzott hozzászólásokból úgy tűnik, hogy képviselőtársaim úgy vannak ezzel az előterjesztéssel, mint a jereváni rádió híreivel.
Valóban a MÁV tartozásainak rendezéséről van szó. De nem azért tárgyalja ezt a parlament, mert el akarjuk engedni a MÁV tartozását, hanem mert meg kívánja fizetni a kormány a MÁV tartozását - és ez elég lényeges különbség. Arra ugyanis van jelenleg is érvényes jogszabály, hogy a büntetőkamatokat és az egyéb büntető terheket a társadalombiztosítás a saját maga hatáskörében rendezze. Ehhez nem kell parlamenti jóváhagyás.
1991 óta a társadalombiztosítás több alkalommal kötött ilyen megállapodást a MÁV mindenkori vezetésével. Sajnos azonban a MÁV - miután az előző kormány és az előző költségvetések nem támogatták a MÁV-ot kellő mértékben - nem tudta visszafizetni a megállapodásban foglalt feltételek mellett sem a tartozását. Ezért újabb és újabb megállapodások megkötésére volt szükség, mígnem most abban a helyzetben vagyunk, hogy a kormány előterjesztése alapján a parlament azt tudja támogatni: ezt a tartozást, a járuléktartozást - a kamatterhek nélkül - megfizesse a kormány a MÁV helyett.
Azt gondolom, ezt üdvözölnünk kell, valóban ez a döntés a MÁV szanálásának a része. S ez azt teszi majd lehetővé, hogy a MÁV a társadalombiztosítás tekintetében új lapot kezdjen, új lappal indulhasson.
Nincs tehát kivételes elbánásról szó, nincs a tőketartozások elengedéséről szó. Ezért képviselőtársaimnak jó szívvel ajánlom ennek az előterjesztésnek a támogatását. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem