ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Megkérdezem tehát az Országgyűlést, ismét figyelmeztetve a kétharmados támogatás szükségességére: egyetért-e azzal, hogy az erdőbirtokossági társulatokról szóló törvényjavaslatot kivételes eljárásban tárgyaljuk? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 242 szavazattal 2 ellenében a kivételes eljárás mellett döntött.
Az előterjesztő a sürgősség kimondását is kérte. Most erről kell szavaznunk. Itt ugyancsak kétharmados támogatottság az igény. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 239 szavazattal 1 ellenében, 1 tartózkodás mellett a tárgyalásra kimondta a sürgősséget is.
Ennek megfelelően a Házszabály vonatkozó rendelkezése alapján a mezőgazdasági bizottságot jelölöm ki az előterjesztés vitájának lefolytatására.
A Kormány kivételes és sürgős eljárást kérve benyújtotta a gyógyszertárak létesítéséről és működésük egyes szabályairól szóló törvényjavaslatát 12528-as számon. Az előbb Surján László miniszter úr ennek támogatását is kérte. Kérdezem tehát a Országgyűlést: támogatja-e kivételes eljárásban történő tárgyalását? Kétharmados támogatást igényel. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 176 szavazattal 54 ellenében, 11 tartózkodással, tehát a szükségeset meghaladó arányban támogatja a kivételes eljárást.
Az előterjesztő sürgős tárgyalást is kért. Itt ismét kétharmados támogatás az igény. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 217 szavazattal 14 ellenében, 15 tartózkodás mellett a tárgyalásra kimondta a sürgősséget.
A Házszabály vonatkozó rendelkezése alapján a szociális bizottságot jelölöm ki az előterjesztés vitájának lefolytatására.
Kormányunk kivételes és sürgős eljárást kérve benyújtotta Budapest főváros közigazgatási területéről és kerületi beosztásáról szóló törvényjavaslatát 15 641-es számon.
Megkérdezem a Kormány illetékes tagját: kíván-e indoklást fűzni az előterjesztéshez? Nem.
Kérem kiírni a határozathozatalt. A kivételes tárgyalás ez esetben is kétharmados támogatást igényel. Most kérem szavazatukat a kivételes eljárással történő tárgyalásról. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 226 szavazattal 1 ellenében, 5 tartózkodással a tárgyalásra kimondta a kivételességet.
Az előterjesztés sürgősséget is kért. Most erről kell határoznunk. Az igény itt is kétharmados támogatottság. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 233 szavazattal 1 ellenében, 5 tartózkodás mellett a tárgyalásra kimondta a sürgősséget.
A Házszabály megfelelő rendelkezése alapján az önkormányzati bizottságot jelölöm ki az előterjesztés vitájának lefolytatására.
A társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1994. évi költségvetéséről szóló 1993. évi CXV. törvény módosításáról s a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1994. évi működési költségvetéséről szóló 15674-es számú törvényjavaslat kivételes és sürgős eljárásban történő megtárgyalásáról csak a holnapi ülésnapon határozhat az Országgyűlés, annak érdekében, hogy a képviselőcsoportok állásfoglalásukat kialakíthassák.
(15.30)
Tisztelt Országgyűlés! Kormányunk kivételes és sürgős eljárást kérve benyújtotta a hadigondozásról szóló törvényjavaslatát 15 785-ös számon. Megkérdezem Für Lajos honvédelmi miniszter urat, az előterjesztés előadóját, kíván-e röviden szólni. (Igen.) Miniszter urat illeti a szó.
Felszólaló: Dr. Für Lajos honvédelmi miniszter

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem