SESZTÁK LÁSZLÓ, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

SESZTÁK LÁSZLÓ, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
SESZTÁK LÁSZLÓ, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetési bizottság megtárgyalta az emberi jogi bizottság előterjesztését, és úgy foglalt állást, hogy nem tiszte és feladata, hogy az előterjesztő bizottság szakmai érveit felülbírálja és azokat megvitassa.
(11.20)
Hiszen az elnök úr előadásában is hallhattuk, hogy az emberi jogi bizottság immár három éve foglalkozik ezzel a témával. Jó átlátással rendelkezik, és maga is küszködik azokkal a feladatokkal, amelyeket szinte nem lehet megoldani. Az emberi jogi bizottság birtokában van az adatoknak és az információknak.
Ezért úgy döntött, hogy a kérdéseket csak költségvetési vonzatában, költségvetési kihatásában vizsgálja, mert ez a feladata.
Egy módosító javaslat is került a költségvetési bizottság elé, amelynek az volt a lényege, hogy azok az egyházak, amelyek negyedéves szinten 12 millió forintnál nagyobb összegű támogatásban részesülnek, azok az egyházak ne negyedévenként kapják meg ezt az összeget, hanem havi bontásban.
Az ott jelen lévő tárca képviselője ezt nem tartotta helyesnek, ugyanis nincs erre felkészülve, s maguk a fogadó egyházak sincsenek erre felkészülve. Ennek a rendszernek a kidolgozása hátráltatná a támogatás megadását, és nem érkezne meg kellő időben az egyházak számára a támogatás. Ezért a költségvetési bizottság nagy szótöbbséggel ezt a módosító javaslatot elutasította. Az előterjesztést pedig – amelyet az emberi jogi bizottság az egyházak támogatásával kapcsolatban előterjesztett – egyhangúlag támogatta, és kéri a tisztelt Házat, hogy különösebb vita nélkül ugyanúgy fogadja el. Köszönöm a türelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem