VARGÁNÉ PIROS ILDIKÓ (Agrárszövetség)

Teljes szövegű keresés

VARGÁNÉ PIROS ILDIKÓ (Agrárszövetség)
VARGÁNÉ PIROS ILDIKÓ (Agrárszövetség) Köszönöm szépen, Elnök Úr! Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Örülök, hogy Bogárdi képviselő úr figyelt a hozzászólásomra. De a képviselőtársak engem már ismernek. Úgy gondolom, hogy egy embert a cselekedetei alapján lehet megítélni. Én nem szolgáltam rá arra, hogy valaki nekem külön hangsúlyozza azt a tisztelt Házban, hogy az igazat, a színtiszta igazat mondjam. Én eddig úgy éltem és úgy cselekedtem, hogy ez számomra természetes volt.
Aztán az érveivel kapcsolatban. Annyit szeretnék elmondani, hogy a mi térségünkben egy embernek nincs 25 ha földje, mert ha annyi lenne, akkor én is azt mondanám, hogy igenis kezdjen önálló gazdálkodásba, van hozzá elegendő pénze; de sajnos a mi térségünkre nem ez a jellemző. De úgy gondolom, az ország többi részére se. Sajnos, a földkoncentráció se indulhatott be a mi térségünkben úgy, mint máshol, mert hátrányos helyzetű térség vagyunk, és ez a Kormány az infrastrukturális fejlesztéseket úgy oldotta meg abban a térségben, hogy az agrártámogatásokat elvonta, és más célra használta fel. Tehát tovább konzerválta az elmúlt 40 évben a kialakult helyzetet. Ez az egyik dolog.
A másik pedig az, hogy a tagok 95%-a döntött úgy, hogy szövetkezetben kíván tovább működni, a vagyonát ott kívánja működtetni. Akkor miért kérdőjelezi meg egy képviselő úr azt, hogy az a döntés helytelen volt? Mindenkinek a saját szíve joga.
A harmadik dolog. Hogy egyes emberek kérdésekről hogy vélekednek és miképp cselekednek, azt mindenki saját maga értékelje és döntse el. Én más emberek tettéért felelősséget vállani nem tudok, csak a sajátomért. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem