BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF)

Teljes szövegű keresés

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF)
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF) Elnök Úr! Nagy Tamás hozzászólására szeretnék reagálni mint többször megszólított.Teljesen egyetértek azzal, hogy a kistulajdonosoké a szövetkezet, és a világon mindenhol így van. Ő azt mondta, hogy az ő érdeküket akarják képviselni. Én azt hiszem, a kistulajdonos érdekét leginkább az képviseli, hogyha a szövetkezeten belül verseny keletkezik, és versenyeznek azért a jogért, hogy megszerezzék a működtetés lehetőségét. (Közbeszólások jobbról: Így van!) A kistulajdonos soha nem tudja védeni a saját érdekeit monopolhelyzetben. Ezt Nagy Tamás is nagyon jól tudja, és ezért hallgatott róla. Hosszan fejtegette, hogy milyen helyzetbe jutott a mezőgazdaság. Sajnos, nincs nálam az a hatalmas kötet, amelyet nemrég kiadtak az MSZMP határozatairól. Fejből szeretném idézni. Nagy Tamás elvtárs a következőt adta elő: ha ez így folytatódik, akkor nemcsak az export, hanem a belső ellátásunk is veszélybe kerül – mármint az élelmiszer-ellátásunk.
1989. február 19–20-án volt ez az ülés, és ott hangzott el.
Azt szeretném kérdezni, hogy a jelenlegi Kormány mennyiben felelős ezért. (Taps és közbeszólás jobbról: Így van!)
A másik: a szövetkezetek átalakítása.
Az önök lapjában, a Számadásban jelent meg a következő meghökkentő cikk, miszerint egy funkcionáriusuk úgy nyilatkozik: tudtuk, hogy törvénytelenek az átalakulások, de azt hittük, hogy nem lesz rá idő, hogy kiderüljön. (Derültség a jobb oldalon.)
Én minden közgyűlésen ott voltam a választókörzetemben, az önök képviselője is ott volt, és mindig bólintott, amikor felhívtam a figyelmet arra, hogy itt és itt törvényellenes, amit most megszavaznak. Ezt kellett volna megakadályozni. Ha tudták, hogy nincs nyereségtermelő képessége a mezőgazdaságnak, akkor ösztönözni kellett volna az embereket, hogy váljanak le, működtessék a vagyont. Odaadni nekik – mint számos, tisztességesen dolgozó mezőgazdasági vezető ezt meg is csinálta –, mert úgy lesz olcsóbb a mezőgazdasági termelés. Erre szerettem volna felhívni a figyelmét. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon. – Közbeszólás jobbról: Így van!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem