HORVÁTH TIVADAR, DR. az önkormányzati, belbiztonsági és rendőrségi bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

HORVÁTH TIVADAR, DR. az önkormányzati, belbiztonsági és rendőrségi bizottság előadója:
HORVÁTH TIVADAR, DR. az önkormányzati, belbiztonsági és rendőrségi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az önkormányzati bizottság megtárgyalta és támogatásáról biztosította az előttünk fekvő törvényjavaslatot. A bizottság többsége egyetértett a törvényjavaslat indokoltságával és céljaival.
Két ponton tartott indokoltnak a bizottság bizottsági módosító javaslat formájában korrekciót és változtatást. Lényegében ez a hatályos jogszabállyal való szinkronját teremti meg a törvényjavaslatnak. Az egyik helyen a változtatás lényege nevezetesen az, hogy amennyiben a földkiadó bizottságok működésképtelenek volnának, és a bizottságok ily módon megszüntetnék a működésüket, az önkormányzat jegyzőjénél a megyei földművelésügyi hivatal csupán tudomásra jutás esetén tenné meg a jelzést a kezdeményezésre. Az eredeti javaslat szerint itt hivatalból intézkedett volna a földművelésügyi hivatal. Tudjuk azt, hogy a földkiadó bizottságokról szóló törvény hatósági ellenőrzési jogosítványokat nem ad a földkiadó bizottságok számára.
Ugyanilyen, ehhez hasonló korrekció történik egy további helyen, amikor az önkormányzat jegyzője állapította volna meg határozattal a bizottság működésképtelenségét. Ezt indokolatlannak tartottuk, hiszen a részarány-tulajdonosok közgyűlése kezében van lefektetve az a jogosítvány, hogy önmaguk döntsék el az általuk létrehozott és működtetett bizottságról, hogy mennyiben működőképes vagy működésképtelen.
Ezekkel a formai szinkronitást célzó korrekciókkal javasoljuk a tisztelt Háznak a törvényjavaslat elfogadását. Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem