RAJ TAMÁS (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

RAJ TAMÁS (SZDSZ)
RAJ TAMÁS (SZDSZ) Mindössze furcsállásomnak szeretnék hangot adni a miniszter úr szavai miatt. Javaslatom a volt munkaszolgálatosok kárpótlásával kapcsolatos, akiket rendre utasít el a Kárpótlási Hivatal, éppen azért, mert előző alaptörvényünk, az általunk hozott törvény, sajnos, tisztázatlanul hagyta a körülményeket, és olyan feltételnek, olyan diszkriminációnak veti alá a volt munkaszolgálatosokat, hogy csakis a hadműveleti területeken lezajlott munkaszolgálatot tartja kárpótlást megalapozónak.
Nehéz meghatározni, hogy Magyarországon abban az időben, amikor az egész ország hadszíntér volt, mi is számít hadműveleti területnek, a munkaszolgálatosoknak melyik egysége tartozik oda – holott valamenynyien azért lettek kiküldve, hogy ne térjenek vissza, és erről dokumentumok állnak rendelkezésre. Akik mégis visszatértek – oly kevesen vannak ma már –, vagy özvegyeik legalább ezen az utolsó ülésnapon kapjanak megnyugtató választ az Országgyűléstől, hogy azután békében és jó lelkiismerettel távozzunk az ország Házából. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem