ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik. – 180 igen, 0 nem, 1 tartózkodás. A Ház nem határozatképes.)
Az Országgyűlés kevés szavazatot adott le. Kérem, hogy mindenki fáradjon a helyére, aki a szavazásnál nem tartózkodott a helyén. Meg kell ismételnünk a határozatot.
Most szíveskedjenek újra szavazni. (Megtörténik. – 173 igen, 1 nem, 2 tartózkodás. A Ház nem határozatképes.)
Az Országgyűlés változatlanul kevés szavazatot adott le. Kérem, hogy a folyosón tartózkodók fáradjanak vissza a terembe. (Bánffy György: Miért nem a szavazással kezdtük? Hogy lehetett ilyen hibát elkövetni, hogy nem a határozathozatallal kezdtük a munkát? Ezután többé már nem leszünk kétharmad arányban szavazóképesek!) Kérem, fáradjanak vissza a helyükre.
Megismételjük a határozatot. Most szavazzanak! (Megtörténik. – 187 igen, 0 nem, 1 tartózkodás. A Ház nem határozatképes.)
Köszöntöm a visszatérőket. Kérem, még néhányan fáradjanak vissza. Még kevesen vagyunk. Kérem önöket, senki ne hagyja el a termet, mert nem tudjuk megismételni eredményesen a szavazást.
Ismét felteszem a kérdést: egyetértenek-e a módosító javaslattal. Szavazzanak! (Megtörténik. – 193 igen, 0 nem, 0 tartózkodás. A Ház nem határozatképes.)
Kevés. 194 szavazat szükséges ahhoz, hogy érvényesen határozzunk. Néhányan visszatértek, így most eredményesen tehetünk kísérletet.
Most szíveskedjenek újra szavazni. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 207 igen szavazattal egyhangúlag a módosító javaslatot elfogadta.
A jelentés 5. pontjában többpárti indítványra a 27. § (5) bekezdésében a törvény 58. § (5) bekezdése felvezető szövegének és pontmegjelölésének módosítását javasolják. Jogtechnikai pontosítást kezdeményeznek. A bizottságok támogatják. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem