KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)
KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter úr! Ha úgy mennének is a dolgok, ahogy, sajnos, nem, ha tehát akadálytalanul haladna is előre a kárpótlás és köznapi jelenség volna a magángazdaságok gyors kiépülése, akkor is fennmaradna problémaként azok gondja, akiknek szülei a tsz-ben dolgozták le az életüket, de most mint munkanélküliek kerülnek vissza falura, és ezúttal a szülőkre hivatkozva szeretnének földhöz jutni. Bár az ilyenek száma vidékenként és azon belül helységenként is különböző, tömegük nem jelentéktelen, helyzetükkel, gondjaikkal ezért feltétlenül foglalkozni kell. Számukra, mint mondják, akár egyetlen hold is óriási dolog volna. Engedje meg, miniszter úr, hogy a falusi szegénység egy másik problémáját is idecsatoljam!
Általános panasz az állami gazdaságok volt dolgozói részéről, hogy jóllehet évtizedeket húztak le a gazdaságok szolgálatában, de pár éve kiléptek, és így ma nem kapnak semmit, míg azok, akik csak néhány éve lettek a gazdaságok dolgozói, hozzájutnak a 20 AK-s földekhez. Mint teljesen igazságtalant panaszolják a jelzett gondot számos aláírással a csengeriek is.
Kérdezem miniszter urat, mi a véleménye az elmondottakról, lát-e lehetőséget arra, hogy a Kormány foglalkozzék ezekkel a kérdésekkel, és hogy az igazságos megoldást illetően előterjesztés készüljön. Köszönöm. (Taps a Független Kisgazdapárt képviselői részéről.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem