LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr, Szeretném elmondani, hogy egy törvény tárgyalása kapcsán a korábbi módosító javaslatok, a bizottsági állásfoglalások és természetesen a beterjesztő véleménye szerint is megváltozhat egy-egy csatlakozó módosító javaslat sorsa. Én korábban is tettem olyan javaslatot, amit szerettem volna, ha a Ház elfogad, amelyet például a mai napon is megpróbáltam beterjeszteni a mezőgazdasági bizottság elnökének is, és amelyik megítélésem szerint sokkal jobban szolgálja ugyanazt a célt, mint a jelenleg – hogy úgy mondjam – elfogadásra tippelhető javaslat.
Én nem hiszem, hogy ezt a célt akartam volna elérni, vagy hogy az időhúzás lett volna a legfőbb célom, azt viszont igenis szerettem volna elérni, most is és korábban is, amit még mindeddig a percig nem sikerült, hogy az érdekképviseletek véleménye, amely a jelenleg hatályos szövetkezeti törvény 113.§-ában, ahogy azt Zsiros képviselőtársam idézte, szerepel, kerüljön a Ház elé. Ha pedig már idáig jutottunk a vitában, szeretném megkérdezni, hogy a beterjesztő vagy a túloldalon ülők – ha úgy tetszik – miért hallgatnak, miért nem érvelnek ezeknek az érdek-képviseleti szervezeteknek a véleményével. Úgyhogy én azt hiszem, hogy ez csak egy ilyen felesleges akadékoskodás. Én a törvényes időben benyújtottam a módosító javaslataimat, a csatlakozó módosító javaslataimat, ha a Ház elnöke úgy döntött, hogy a részletes vitát nem zárja le, akkor nekem jogosítványom van, hogy addig várjak a csatlakozó módosító javaslataim benyújtásával, azt pedig egyedül nem tudom elérni, hogy itt az általános vagy a részletes vita – hogy úgy mondjam – az én kedvemért ne kerüljön lezárásra. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem