CSÉPE BÉLA, a KDNP képviselőcsoportjának vezetője:

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA, a KDNP képviselőcsoportjának vezetője:
CSÉPE BÉLA, a KDNP képviselőcsoportjának vezetője: Elnök Úr! Tisztelt jelen lévő Képviselőtársaim! A késői időpont ellenére kénytelen vagyok észrevételt tenni az eljárással kapcsolatban, éspedig konkrétan a következők miatt:
A múlt héten, amikor már majdnem lezárásra került a részletes vita, Lakos László képviselő úr kérte, hogy ne zárják le a részletes vitát, mivel az általa most is idézett törvényhely miatt szükséges az érdekképviseletek véleményének a kikérése. Ez a probléma volt jelezve, és ezért nem került lezárásra a részletes vita akkor. Lakos képviselő úr akkor nem jelezte, hogy módosító indítványokat kíván beadni, ami természetesen jogos lett volna, és egy héttel ezelőtt meg is történhetett volna.
(21.30)
Megvártuk az egy hét elmúlását, és most érdeklődéssel figyeltem, hogy hogy fejeződik be ez a részletes vita. Most az történt, hogy szintén felmerült az a probléma, hogy az érdekképviseletek véleményének bekérése megtörtént-e, illetőleg ezzel kapcsolatban mi a helyzet. Az elnök úr elmondta döntését, amely szerint a részletes vita lezárható, de holnap ki kell osztani ezzel kapcsolatban egy anyagot, amely nyilván befolyásolja a döntést. Lakos képviselő úr, miután erről tudomást szerzett, meg is kérdezte, hogy akkor a részletes vita nem kerül-e lezárásra. Amikor meghallotta, hogy de igen, le lehet zárni, akkor mondta, hogy ő hozzá akar szólni, és ekkor jelezte azt, hogy módosító indítványokat kíván beadni. Természetesen ehhez joga van, amíg a részletes vita nincs lezárva, de az elmondottakból is nyilvánvaló, hogy már a múlt héten is beadhatta volna, hiszen akkor nem jelezte, hogy ilyeneket kíván beadni, és ezáltal, hogy ő azt mondta, hogy akkor hozzászólok, és jelezte a módosító indítványokat, nyilvánvaló, hogy a következő napra akarta ezt még áttolni, amikor megtudta, hogy a részletes vita lezárásra kerül. Ebből nyilvánvaló, miután a Parlament utolsó két napján vagyunk, hogy az MSZP általam egyébként tisztelt képviselője itt egy obstrukciót folytat, ezzel a módszerrel kívánja megakadályozni azt, hogy még ebben a két napban, ebben a parlamenti ciklusban megszülessen ez a módosítás. (Dr. Zsiros Géza: Úgy van! Igaz!)
Én úgy vélem, hogy a Magyar Szocialista Párthoz, amely egy demokratikus párt, nem méltó ez az eljárás. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem