ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Most a képviselői mandátumokról, illetve azok igazolásáról egyenként határoz az Országgyűlés.
Indítványozom az Országgyűlésnek, hogy igazolja dr. Nagy Gábor Tamás képviselői mandátumát. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Bejelentem, hogy az Országgyűlés 211 igen szavazattal, egyhangúlag… (Taps.) igazolta dr. Nagy Gábor Tamás mandátumát. (Dr. Nagy Gábor Tamás elfoglalja képviselői helyét.)
Indítványozom továbbá a tisztelt Országgyűlésnek, hogy igazolja dr. Urbán László képviselői mandátumát. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – A táblán megjelenő eredményt derültség, taps fogadja.)
Bejelentem, hogy az Országgyűlés 209 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül igazolta dr. Urbán László mandátumát. (Dr. Urbán László elfoglalja képviselői helyét.)
Tisztelt Országgyűlés! Indítványozom, hogy az Országgyűlés igazolja dr. Répássy Róbert képviselői mandátumát. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – A táblán megjelenő eredményt a képviselők tapssal fogadják.)
Bejelentem, hogy az Országgyűlés 214 igen szavazattal egyhangúlag igazolta Répássy Róbert mandátumát. (Dr. Répássy Róbert elfoglalja képviselői helyét.)
Tisztelt Országgyűlés! Fel akartam kérni a képviselő urakat, hogy foglalják el a helyüket, de már a helyükön vannak… (Derültség.) …viszont az Országgyűlés és a magam nevében köszöntöm őket: eredményes munkát, sok sikert kívánok törvényhozói tevékenységükhöz. (Taps.)
Kérem egyben új képviselőtársaimat, hogy 15 órakor keressék meg elnök urat, és az esküt írják alá.
Tisztelt Országgyűlés! Ezzel az igazolt képviselők száma 385-re emelkedett, a határozatképességhez 193 szavazatra van szükség.
Tisztelt Országgyűlés! Most visszatérünk a Magyar Nemzeti Bankról szóló 1991. évi LX. törvény és a központi költségvetés gazdálkodása egyes szabályainak módosításáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő megtárgyalása utáni határozathozatalra.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal előtt a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja tíz perces szünetet kért. A szünetet elrendelem – kérem betartani az időt.
(A szünet 14 óra 40 perctől 15 óra 2 percig tartott. – Az elnöki széket dr. Szűrös Mátyás foglalja el. – Jegyzők: Trombitás Zoltán és Juhász Péter.)
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem