ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérem szépen, a szavazatokat csak számlálva vehetjük jegyzőkönyvbe. Bocsánatot kérek. A műszaki csoport azt jelezte, hogy öt percet igényel a szavazógép javítására. Rendben van? (Rövid szünet után.) A jelzések szerint folytathatjuk a munkát. Folytatjuk a szavazást.
Az 5. pontban Kertész Zoltán és képviselőtársai szövegpontosítást javasolnak a mezőgazdasági bizottság támogatásával.
Miniszter úr egyetért. Az Országgyűlés elfogadja-e a módosítványt? Most kérem szavazatukat.
(A jelzőtáblán megjelenik 176 igen, 0 nem, 1 tartózkodó szavazat. A Ház nem határozatképes.)
A gép működik, csak kell, aki nyomja. Megkérem az apparátust, hogy legyenek szívesek beszólítani a képviselőket. A vízellátás rendben van. (Derültség.)
Tehát az 5. pontban Kertész Zoltán és képviselőtársai a mezőgazdasági bizottság és a miniszter támogatásával szövegpontosítást javasolnak. Kérdezem az Országgyűlést: elfogadja-e a módosítványt? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 203 szavazattal, 1 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
A 6. pontban a mezőgazdasági bizottság kiegészítést javasol, miszerint szaporító anyagokat felajánlani és forgalmazni csak az embrióátültető állomás közbejöttével lehet.
Miniszter úr egyetért. Az Országgyűlés támogatja-e? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 205 szavazattal, 2 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
A 7. pontban a mezőgazdasági bizottság szövegpontosítást ajánl. Kérdezem az Országgyűlést: elfogadja-e? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 211 szavazattal egyhangúlag elfogadta.
A 8. pontban a mezőgazdasági bizottság a teljesítményvizsgálatokról szóló rendelkezést pontosítja. Kérdezem az Országgyűlést: elfogadja-e? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 214 szavazattal a módosítványt egyhangúlag elfogadta.
A 9. pontban Pap János az apaállat-hasznosításról rendelkező módosítványt terjeszt elő a mezőgazdasági bizottság támogatásával. Az Országgyűlés támogatja-e? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 211 szavazattal 2 ellenében, 5 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
A 10. pontban a mezőgazdasági bizottság az önkormányzat feladatairól szóló rendelkezést módosítja. Elfogadja-e az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosítványt 220 szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
A 11. pontban a mezőgazdasági bizottság leegyszerűsíteni javasolja a szövegkezelést. Kérdezem az Országgyűlést: elfogadja-e? (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosítványt 220 szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
(16.00)
A 12. pontban Pap János a minisztérium feladataira utaló alcímet javasol. A mezőgazdasági bizottság támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 217 szavazattal, 1 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
A 13. pontban a mezőgazdasági bizottság a minisztérium állattenyésztési, irányítási és szervezési feladatainak leírását pontosítja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosítványt 224 szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
A 14. pontban Pap János a tenyésztési hatóság feladatairól szóló rendelkezést módosítja a mezőgazdasági bizottság támogatásával. A miniszter úr elfogadja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosítványt 222 szavazattal 1 ellenében, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
A 15. pontban Pap János a tenyészértékbecslést is az illető hatóság feladatává teszi. A mezőgazdsági bizottság támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 228 szavazattal, 2 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
A 16. pontban a mezőgazdasági bizottság a szöveget pontosítja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 221 szavazattal, 2 tartózkodás mellett a módosítást elfogadta.
A 17. pontban Pap János a mezőgazdasági bizottság támogatásával a fajtaelismerés szabályait ponosítja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 224 szavazattal, 2 tartózkodás mellett a módosítást elfogadja.
A 18. pontban a mezőgazdasági bizottság a fajtaelismerési eljárás egy további szabályát módosítja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosítványt 222 szavazattal 1 ellenében, 1 tartózkodással elfogadta.
A 19. pontban a mezőgazdasági bizottság a hibrid tulajdonságainak ellenőrzéséről szóló rendelkezést módosítja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosítványt 222 szavazattal 1 ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
A 20. pontban Kertész Zoltán és társai az apaállattal kapcsolatos rendelkezést pontosítják a mezőgazdasági bizottság támogatásával. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosítványt 229 szavazattal 1 tartózkodás mellett elfogadta.
A 21. pontban a mezőgazdasági bizottság az állami hozzájárulás alsó határát 30%-ban állapítja meg. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosítványt 223 szavazattal 2 tartózkodás mellett elfogadta.
A 22. pontban a mezőgazdasági bizottság azt javasolja, hogy a törvény a kihirdetést követő 90. napon lépjen hatályba. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosítványt 231 szavazattal 1 tartózkodás mellett elfogadta.
A 23. pontban Pap János a mezőgazdasági bizottság támogatásával az állattenyésztéssel kapcsolatos szabályok megszegéséről szóló rendelkezés törvényi tényállását módosítani ajánlja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 229 szavazattal 1 ellenében, 2 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
A 24. pontban Kertész Zoltán és képviselőtársai a földművelésügyi miniszter egyik felhatalmazását kívánja a törvény szövegéből kiemelni a mezőgazdasági bizottság támogatásával. Az Országgyűlés egyetért-e? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 232 szavazattal, 1 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
A 25. pontban Kertész Zoltán és képviselőtársai a földművelésügyi miniszter felhatalmazásáról szóló egyik rendelkezés módosítását ajánlja a mezőgazdasági bizottság támogatásával. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 235 szavazattal 2 ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
A 26. pontban Pap János a mezőgazdasági bizottság támogatásával sorrendi változtatást javasol a pontok számozásának értelemszerű megváltoztatásával. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) KöszönömSzavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosítványt 234 szavazattal, egyhangúlag elfogadta.
Határozathozatalunk végére értünk. Kérdezem képviselőtársaimat, tud-e valaki olyan módosítványról, amelyről szavaznunk kellett volna, és mégsem szavaztunk. Senki sem jelentkezik.
Megkérdezem a mezőgazdasági bizottság tisztségviselőit, illetve a földművelésügyi miniszter urat, sor kerülhet-e a végszavazásra. (Dr. Szabó János: Igen.) Igen.
(16.10)
Akkor megkérdezem az Országgyűlést, hogy az elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e az állattenyésztésről szóló törvényjavaslatot. Most kérem szavazatukat. (Szavazás. – Szabad György)
Tisztelt képviselőtársaim! Emlékeztetem önöket, hogy délelőtt a földrendező és földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Indítványozom az Országgyűlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérdezem: egyetért-e ezzel az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 237 szavazattal 1 ellenében, 2 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem