SZALAY GÁBOR (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

SZALAY GÁBOR (SZDSZ)
SZALAY GÁBOR (SZDSZ) Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Azt hiszem, hogy Mádi képviselőtársunk egy rendkívül népszerű és sok helyütt hallott vélekedésnek adott hangot, amihez azt hiszem, energetikával foglalkozó ember nehezen tudja megállni, hogy legalább egy mondatot ne fűzzön. Ugyanis, amit Mádi képviselőtársunk elmondott, ez az igazságnak csak az egyik oldala.
Az igazságnak ugyanis van egy másik oldala is. Amiről ő beszélt, az önmagában igaz. Szakmailag talán egy kicsit megfogalmazva, ez azt jelenti, hogy az országban az energiahatékonyság alacsony vagy éppen az energiaigényességünk magas. Innen nézve a dolgokat, az a következtetés adódik, hogy van miből spórolnunk.
Ellenben, hogyha az igazság másik oldalát is megnézzük, ami úgy hangzik, hogy a villamosítási szintünk viszont alacsony - nem is akármilyen módon alacsony, hanem Európában hirtelen talán három ország van összesen, amelyiknek a villamosítási szintje gyengébb, mint Magyarországé -, akkor bizony azt kell hogy mondjuk, hogy nincs miből annyira nagyon spórolnunk.
Az egy főre jutó beépített erőművi kapacitás Magyarországon elképesztő módon alacsony. Ezt figyelembe kell venni és a két dolgot együtt kell nézni. Ez a két dolog együtt ad ki egy eredőt, és ezen az eredőn vitatkozunk nagyjából itt az energiapolitikai koncepció címe alatt is.
Tehát én úgy gondolom, hogy az igazság annál sokkal összetettebb, mint ahogy azt Mádi képviselőtársunktól most hallhattuk az imént. Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem