MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ)
MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ) Elnök Úr! Csak néhány szóval szeretnék ebbe a vitába bekapcsolódni, mert azt gondolom, hogy ugyan remélhetjük a GDP növekedését és ez nyilvánvalóan a nyugati országokban együtt járt az energiafelhasználás növekedésével, de azért azt látnunk kell, hogy milyen indulóbázisról indulunk. Jelenleg Magyarországon egy nagyon komoly és nagy energiafelhasználással történő termelés történik, ami sokszorosa a nyugati energiafelhasználásnak, hogyha egy termelési értékre vetítjük. Tehát az előrelépésnek szerintünk egyértelműen abból kellene adódni, hogy sokkal takarékosabb és hatékonyabb energiafelhasználással jutunk előrébb.
Tehát a jelenlegi magyar helyzetben, amikor rendkívül energiapazarló termelés van Magyarországon, akkor az előrelépést nem az jelenti, hogy további alaperőműveket építünk és az energiafelhasználást növeljük a GDP növekedésével, hanem ha a meglévő energiáinkat sokkal takarékosabban hasznosítva egy sokkal környezetkímélőbb és ugyanakkor hatékonyabb termelést tudunk ma produkálni Magyarországon.
Tehát én támogatom azt, hogy a különböző erőművekben hatékonyabb és környezetkímélőbb technikával termeljék meg azokat az energiákat, viszont egyértelműen nem tudom támogatni azt, ami az energiatermelésünk növekedését tűzi ki célul a termelés esetleges növekedésével párhuzamosan indokolva. Köszönöm szépen, ennyit akartam mondani.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem