EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ)
EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Kedves Képviselőtársaim! Az egyik napilapunk saját információjára alapozva adott hírt arról, hogy Kádár János hagyatékából a könyvgyűjteményt az Országos Széchenyi Könyvtárban helyezték letétbe. A tudósítás szerint a hagyaték eme részéhez törvényes úton nem lehet hozzáférni, a könyvek ugyanis titkosnak minősülnek.
Tisztelt államtitkár úr! Az ország tegnap együtt ünnepelte március 15-ét, alig volt szónok, aki ne tett volna említést a sajtószabadságról. Úgy vélem, hogy a szónokok ezen keresztül a nyilvánosság fontosságáról is szóltak.
Arra kérem tisztelt államtitkár urat, hogy szíveskedjék számukra megcáfolni ezt a hírt, úgy érzem, hogy a demokratikus folyamatok iránt aggodalmat érzők számára ez a cáfolat rendkívül megnyugtató lenne.
Remélem, hogy államtitkár úr a cáfolatot meg fogja tenni, ezért is alakítottam át az interpellációmat kérdéssé, bízom a pozitív válaszban. Köszönöm szépen a figyelmet! (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem