ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján javaslom az önálló indítvány napirendre tűzését. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 91 igen, 117 nem szavazatot adott, 18-an tartózkodtak; a javaslat nem kapta meg a szükséges többséget.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Torgyán József a Független Kisgazdapárt részéről önálló indítványt nyújtott be Alkotmányellenes rendőrségi és országgyűlési eljárások kivizsgálására létrehozandó parlamenti vizsgálóbizottság felállításáról 10140-es számon.
Gerbovits Jenő független kisgazda képviselőtársunk új változatban a 9666-os szám helyett önálló indítványt nyújtott be Parlamenti vizsgálóbizottság létrehozásáról az el nem fogadott interpellációs válaszokkal kapcsolatos politikai felelősség, valamint a Kaposvári Húskombinát széteséséért való felelősség tisztázására a 10159-es számon.
Jánosi György a Magyar Szocialista Pártból önálló indítványt nyújtott be a Debreceni Kölcsey Ferenc Tanítóképző Főiskola tulajdoni helyzetének rendezése tárgyában hozott kormányzati rendelkezések Állami Számvevőszék-i vizsgálatáról a 10162-es számon.
A képviselői önálló indítványok napirendre tűzéséről a jövő heti ülésen határoz az Országgyűlés.
Tisztelt Országgyűlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság bejelentette, hogy a közelmúltban elfogadott, a Btk. módosításáról szóló törvény az önálló indítványban foglaltakat szabályozta, ezért a bizottság saját 8651-es számú előterjesztését visszavonta.
Tisztelt Országgyűlés! Az egyes előterjesztések bizottsági tárgyalási rendjéről a bizottsági elnökök holnap reggeli ülését követően tájékoztatom önöket.
A költségvetési bizottság jelentést nyújtott be A kedvezményes lakáshitelkamatok 1990-ben történt emelése ellen címmel, immár második alkalommal benyújtott népi kezdeményezés napirendre tűzése tárgyában. A bizottság jelentését 10 081-es számon kapták kézhez képviselőtársaim. Megkérdezem Soós Károly Attilát - nem látom a helyén -, kívánja-e a bizottság a jelentését szóban kiegészíteni. Ha ő nem, esetleg a bizottság más tisztségviselője. (Senki sem jelentkezett.)
Döntés népi kezdeményezés napirendre tűzéséről

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem