BÜKY DOROTTYA (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

BÜKY DOROTTYA (SZDSZ)
BÜKY DOROTTYA (SZDSZ) Tisztelt Képviselőtársaim! Az elnök előtt fekvő képviselői önálló indítvány egy olyan témában kéri a Parlament, az Országgyűlés segítségét, amelyről azt hiszem, hogy az utóbbi időben egyre több szó esett, egyre többet beszéltek, egyre inkább foglalkoztatja a közvéleményt.
Valamennyien olvashattak már újságcikkeket arról, hogy a fiatalkorú bűnelkövetők körülményei nem mindig megfelelőek, hogy nem mindig tudják ezek a körülmények biztosítani azt, ami a társadalomnak nemcsak egyértelműen feladata, hanem elemi érdeke is, hogy ezek a fiatalkorú bűnözők, bűnelkövetők visszataláljanak a normális, egészséges társadalomba; hogy olyan életet tudjanak élni a bűncselekményük letöltése után, ami nem sodorja őket újra vissza a bűnözésbe.
Mi, akik aláírtuk ezt az országgyűlési határozati javaslatot, ahhoz kérjük segítségüket, hogy létrehozhassunk egy olyan parlamenti ideiglenes bizottságot, amelyiknek a feladata az lenne, hogy végigjárja a fiatalkorúakat elhelyező büntetés-végrehajtási intézeteket, megvizsgálja az ottani körülményeket, megállapítsa, hogy jogszerűek-e az ottani körülmények, és ami a legfontosabb: egyeznek-e az ENSZ gyermekek jogairól szóló egyezményeivel?
Amennyiben igen, akkor ez a bizottság a feladatát elvégezte; amennyiben nem, akkor szeretnénk jogszabályi módosításokat kezdeményezni. Ennek az ideiglenes bizottságnak a létrehozásához kérjük tehát támogatásukat és szavazatukat. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem