TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. A házszabály 45. § (2) bekezdése értelmében kérek szót, mégpedig a külügyi bizottság előterjesztésére figyelemmel és a dr. Zacsek Gyula képviselőtársunk által beterjesztett dokumentumokra is tekintettel; továbbá az általános vitában elhangzottakra tekintettel is, melynek kapcsán több képviselőtársunk kifejtette, és lényegében az előterjesztő külügyminiszter úr is ebben az irányban nyilatkozott, hogy azért ajánlja elfogadásra a magyar-ukrán alapszerződést, mert ez számos kedvező körülményt fog a kárpátaljai magyarságra háramoltatni, nevezetesen várható majd az autonómia megadása és egyéb kedvezmények is.
Én ezen nyilatkozatokra tekintettel úgy gondolom, valamennyiünk érdeke, hogy majdan, épp úgy, mint ahogy a spanyol-magyar szerződést egyhangú határozattal tudtuk elfogadni, egy olyan helyzetet teremtsünk, hogy az egyhangú határozat alapjait megvessük. Ezért én indítványozom, hogy fordítsuk meg a dolgot. Várjuk meg, amíg az autonómiát a kárpátaljai magyarok megkapják, és addig vegyük le a napirendről a jelen ügy tárgyalását, és utána pedig fogadjuk el a magyar-ukrán alapszerződést! Torgyán József maga fog fölállni és fogja indítványozni ennek elfogadását. (Derültség és taps.)
Ezért szíveskedjék megengedni, hogy konkrét határozatijavaslat-tervezetemet ismertessem - azt azért írtam le, hogy később ne lehessen vita annak tartalmát illetően.
"Az Országgyűlés…" (Egy jobb oldalról jövő közbeszólásra:) Ügyrendi, kérem! Ügyrendi javaslat, hogy vegyük le a napirendről, és majd ha az autonómiát megkapják a kárpátaljai magyarok…, elnézést, ugye itt valaki közbevetette, hogy ügyrendi…

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem