BÖRÖCZ ISTVÁN, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

BÖRÖCZ ISTVÁN, DR. (FKgP)
BÖRÖCZ ISTVÁN, DR. (FKgP) Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Rendkívül röviden kívánok szólni a részletes vitában - tekintettel az idő előrehaladottságára is. Igazából egy félreértést szeretnék elsősorban eloszlatni.
(17.50)
Tűnődtem rajta, hogy érdemes-e emiatt felszólalni, de úgy gondolom, hogy ha csak a jegyzőkönyv kedvéért is, de mindenképpen rögzítenem kell azt a tényt, hogy a tegnapi általános vitában a kisgazda 36-os frakciónak nem szólalt meg vezérszónoka, és a tegnapi egyik felszólaló sem képviselte a frakció álláspontját. Ugyanis a mai napi sajtóból adott esetben félreértésre adhatott okot, hogy a 36-os frakció vezérszónoka megvonta bizalmát a Kormány előterjesztésétől, ahogy ez olvasható volt ma. Ez így egyszerűen elnagyolása, eltúlzása a helyzetnek. (Derültség az ellenzék soraiból.)
Lehet, hogy ez mulatságos ellenzéki képviselőtársaim számára, én azt hiszem, Mizsei Béla képviselőtársam felszólalása igazából jelezte, hogy milyen drámai feszültséget és milyen nehéz döntési helyzetet okozott és hozott az ukrán-magyar alapszerződés ratifikálásával kapcsolatos helyzet, vita minden egyes, a 36-os frakcióhoz tartozó képviselő számára és a frakción belül általában is.
Mindössze annyit szerettem volna most - és szeretnék - elmondani, hogy egyáltalán nem igaz az, hogy a 36-os frakció többsége vagy az egésze nem támogatja ezt a szerződést. Valójában lelkiismereti szabadságot biztosítottunk minden egyes képviselőtársunknak a frakción belül a szerződés ratifikálásának elfogadása vagy nem elfogadása tekintetében. A frakciónak egy jelentős része támogatni fogja a magyar-ukrán alapszerződést, egy másik jelentős része nem fogja támogatni. A szavazásból ki fog derülni, hogy ezek az arányok milyenek, hogy viszonyul egyik arány a másikhoz.
Személyesen annak a meggyőződésemnek szeretnék most hangot adni, hogy nem megismételve a szerződés melletti érveket, nekem személyes meggyőződésem, hogy a magyar Országgyűlésnek most és ma nincs más lehetősége, mint ratifikálnia kell a magyar-ukrán alapszerződést. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem