ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Kérem a képviselőket értesíteni, hogy jöjjenek be a folyosókról. Addig soron következik a külföldiek beutazását, magyarországi tartózkodását és bevándorlását szabályozó törvényjavaslat általános vitájának a lezárása. Tegnapi ülésünkön képviselőtársaim kérték, hogy ne zárjuk le az általános vitát, mivel módosító javaslatokat kívánnak benyújtani. Ez időközben megtörtént.
Tisztelt Országgyűlés, az általános vitát lezárom. Részletes vitára majd később bocsátjuk.
Tehát visszatérnénk a személyi javaslatokra. Tisztelt Országgyűlés! Még egy-két kísérletet teszünk. Tehát a Magyar Demokrata Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt együttes javaslata dr. Kónya Imre és Csépe Béla részéről, mely szerint dr. Kőrösi Imre megüresedett helyére az önkormányzati bizottságba dr. Gali Ákos (Kereszténydemokrata Néppárt) képviselő urat jelölik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e dr. Gali Ákos önkormányzati bizottsági taggá történő megválasztásával. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik. - 161 igen, 0 nem, 0 tartózkodás.)
Az eredmény kiváló, csak kevés. (Derültség.)
Úgy lászik, hogy ez már nemigen jön össze. Még várunk azért egy kicsit.
Tisztelt képviselőtársaim, egy ilyen fontos döntésnek azért az eredményét is illik megvárni képviselőtársaimnak. (Rövid szünet.)
(19.40)
Tisztelt Országgyűlés! Egy kis türelmet kérünk, mindjárt összeszámolják a szavazatokat. Lassan megy a szavazatok összeszámlálása, de ezt körültekintően kell csinálni. Sajnos, addig más feladatot nem tudunk megoldani, tudniillik a munkavédelemről szóló törvényjavaslat általános vitáját lehetne folytatni, de a feliratkozott képviselők közül nincs senki sem jelen.
Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy valaki felkészült-e felszólalásra. Mint említettem, az írásban jelentkezők közül senki sincs jelen, de ha valaki most el kívánja mondani a felszólalását, van rá lehetőség. (Senki sem jelentkezik.)
Nincs jelentkező. Az összes lehetőséget kimerítettük, hogy munkával töltsük el ezt a rövid időt.
(Zaj, élénkség. A képviselők egymással beszélgetnek, rakják össze az irataikat. - Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Egy rövid ügyet mégis csak elő kell vennünk, közben sikerült az előadót is behívni a terembe.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem