SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:

Teljes szövegű keresés

SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:
SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke: Köszönöm szépen. Nagyon rövid leszek. Amit Kóródi Mária elmondott, mind igaz, de semmilyen törvény nem kötelezi az Országgyűlést arra, hogy az ismertetésen, a hozzászóláson, a vita lehetőségén túl az önkormányzatok - még az ország legnagyobb önkormányzatának is - az álláspontját az önkormányzat által kitűzött időpontban kívánja megismerni, azaz egy önkormányzat a Parlamentnek várakozási időt ajánljon, mégpedig az előtárt tényekből következően nem is rövid határidőt.
Én bizonyítottam az elmúlt alkalommal, hogy február elején a korábbi változatot megismerte a főváros; most bizonyítottam, hogy május első harmadában eljutott a fővároshoz az utolsó változat. Az Országgyűlésnek és az országnak nincs mindig ideje arra, hogy az egy vagy másfél hónappal későbbi közgyűlés ezt megvizsgálja.
Kérem szépen, ahogy nem egy idegen testület, hanem a fővárosi közgyűlés oktatási bizottsága és a közoktatáspolitikai tanács a kérdést megtárgyalta, amennyiben a főváros elengedhetetlennek tartotta volna, hogy ne csak ezek a testületek, hanem maga a közgyűlés tárgyalja meg ezt a kérdést, módja lett volna rendkívüli közgyűlést összehívni, ha ezt szükségesnek tartotta volna. De azt megkívánni, hogy a magyar Országgyűlés akár a fővárosi önkormányzatnak a határidőit tartsa be, ez… (Szauter Rudolf: Orcátlanság!) … alkotmányos szabályaink között nincs és nem is illik oda. (Zaj a jobb oldalon.) Ha mi ilyen szabályokat magunkra vállalnánk, akkor a magyar Országgyűlés az átalakulás menetében, törvényalkotásában valahol nagyon-nagyon messze tartana jelenlegi teljesítménye mögött. (Szauter Rudolf: Így van!) Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem