SZABÓ LAJOS, DR. a mezőgazdasági bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

SZABÓ LAJOS, DR. a mezőgazdasági bizottság előadója:
SZABÓ LAJOS, DR. a mezőgazdasági bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A mezőgazdasági bizottság a pótköltségvetésnek kizárólag a mezőgazdasági fejezetét tárgyalta meg. A vitában a képviselőtársak néhány fönntartása fogalmazódott meg.
Ezek közül az egyik, hogy nem látjuk elegendőnek a földhivatalok részére beállított költségeket, nem látjuk biztosítottnak, hogy ebből a költségből a földhivatalok a rendkívüli módon megszaporodott munkájukat el tudják végezni.
A másik, hogy nem látunk kellő garanciát arra, hogy az exporttámogatásra a költségvetésben biztosított 26 milliárdból megmaradó összegek bennmaradnak a mezőgazdaságban. A mezőgazdasági export ugyanis körülbelül 40%-kal csökken előreláthatóan, és erre kérünk majd garanciákat.
A tartózkodó véleményekben a tartózkodó képviselők azzal indokolták a tartózkodásukat, hogy a mezőgazdaság jelenlegi helyzete azt mutatja, hogy a kormányzatnak az év második felében nyilvánvalóan a tervezettnél hatékonyabban, a tervezettnél jobban kell beavatkoznia a mezőgazdaság megsegítésébe. Véleményük szerint a költségvetés a pótköltségvetéssel együtt sem tudja kezelni majd az év második felében a mezőgazdaság előre látható problémáit.
Azonban az a vélemény jutott kifejezésre, hogy ezek a fenntartások a pótköltségvetés módosításával kijavíthatók, és erről majd a részletes vitában fogunk beszámolni, és a javaslatainkat a részletes vitában adjuk elő.
Végezetül a mezőgazdasági bizottság 8 igen, 2 tartózkodás és 1 nem szavazattal a pótköltségvetés mezőgazdasági fejezetét általános vitára alkalmasnak találta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem