ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm. Itt az a probléma ilyenkor, hogy egy órakor sajtótájékoztatók is vannak - de hagyomány már, hogy Palotás képviselő úr rekordokat dönt … (Taps a jobb oldalról.) … időtartamban. Nem is ezt akartam azonban mondani - mert ez minden képviselő joga -, de azt azért szóvá kell tennem, képviselő úr, hogy ön bizonyos értelemben túllépte a hagyományos parlamentáris formákat, amikor a miniszter úr felkészültségéről beszélt. Ha ugyanis ön szakszerűtlennek tartja a miniszter úr beszédét, akkor módjában áll érvekkel és tényekkel cáfolni, de sértő megjegyzésektől óvakodjunk … (Taps a jobb oldalról.) … - én azt hiszem, ez hozzátartozik a dolgokhoz. Az elnöklőnek feladata, hogy erre is felhívja a figyelmet. (Hodosán Róza: De máskor is!) A másik dolog, képviselő úr: Komor Sándor nem az MDF vezérszónoka volt, hanem bizottsági előadó.
A harmadik dolog: volt, aki kétperces felszólalásra jelentkezett. Tisztelt Országgyűlés, hogy ebben is értsük egymást: a házbizottság általános állásfoglalása szerint a vezérszónoki rendszerben folytatott vita esetén kétperces hozzászólásra a képviselő csak személyes megtámadtatás indokával kérhet szót, különben csak frakcióvezető vagy kormánytag szakíthatja meg a vezérszónokok megállapított sorrendjét. Érthető, hogy miért keletkezett annak idején ez az állásfoglalás: mert meg lehetne szakítani kétpercesekkel a vezérszónokok felszólalásának sorrendjét.
Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát elnapolom. Folytatására ma délután kerül sor. Három képviselőtársunk már írásban jeletkezett: dr. Kupa Mihály független képviselő, Mádi László, Fiatal Demokraták Szövetsége és dr. Katona Béla, Magyar Szocialista Munkáspárt … (Derültség.) Pardon! Elnézést kérek! Magyar Szocialista Párt - igen, előfordul még ilyesmi. Nyilván ők kapnak először szót.
Még jegyzői bejelentés lesz, utána ebészünet következik.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem