INOTAY FERENC, DR. (KDNP)

Teljes szövegű keresés

INOTAY FERENC, DR. (KDNP)
INOTAY FERENC, DR. (KDNP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Nagyon röviden, a Kereszténydemokrata Néppárt részéről csak kiegészítésül, amit a szintén mihozzánk tartozó államtitkár úr elmondott. A vallásgyakorlást egyénileg intézményesen nem lehet megoldani. A vallásgyakorlásnak előfeltétele minden felekezetben - a buddhizmus kivételével - a közösségi vallásgyakorlás. Erre épül föl Krisztus tanítása alapján a keresztény felekezeteknek a gyakorlata, és erre épül föl egyéb, nem keresztény vallás gyakorlata is. Ezt kívánták csorbítani még az előző Parlamentben.
Nem kell itt részleteznem, hogy a keresztény embereknek a közösségi vallásgyakorlata valóban egyáltalán nem befolyásolja az állammal, a hadsereggel való kapcsolatát, vagy a haza védelmét. Hiszen az elmúlt időkben a magyar tábori lelkészségek annak idején nemhogy akadályozták volna az ütőképességét a katonáknak, hanem azt fokozták, szemben az előző Parlament által kialakított véleménnyel.
Kérésünk az, hogy a javaslatot maximálisan támogatjuk, talán már itt kell megemlítenem, hogy teljes mértékben a Wachsler Tamás által beadott módosító javaslattal, hogy a közösségi vallásgyakorlást ugyanúgy, ahogy az Egyesült Államok honvédelmi, vagy katonai törvényében szabályozva van, nálunk is törvényes módon kell szabályozni. Köszönöm szépen. Ennyit akartam mondani. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem