FODOR GÁBOR, DR. az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

FODOR GÁBOR, DR. az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elnöke:
FODOR GÁBOR, DR. az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elnöke: Köszönöm a szót, Elnök Úr! Az emberi jogi bizottság megtárgyalta az előterjesztést és a bizottsági ülésünkön az az álláspont alakult ki, hogy általános vitára alkalmasnak tartjuk a 6409-es számú törvényjavaslatot.
El kell viszont mondanom, hogy a bizottság ülésén végül is ahhoz képest, hogy a törvényjavaslat mindössze egy mondatból áll, és egy aprócska módosításból a törvényjavaslathoz képest, ehhez képest egy komoly és hosszú vita alakult ki. Méghozzá a vita amiatt alakult ki, mert nem tudtunk igazából megnyugtató választ kapni a bizottsági ülésen arra vonatkozóan, hogy milyen tervek készülnek a Honvédelmi Minisztériumban a tábori lelkészi szolgálat kialakítására. Hiszen a módosítás mögött ez a probléma húzódik meg.
Több képviselőtársunk is kérte ezt végül is a jelenlévő honvédelmi minisztériumi képviselőktől, több olyan kérdés merült föl, amire ők sem tudtak megnyugtató - a képviselők számára megnyugtató - választ adni, hogy kapjuk meg ezt a tájékoztatást szóban és írásban is. Azt hiszem, sokak számára a bizottságban a későbbiek folyamán e javaslatról való döntést jelentősen befolyásolni fogja ennek a tájékoztatónak a megléte, illetve a mélysége.
Tehát még egyszer hangsúlyoznám: általános vitára alkalmasnak tartottuk pontosan azért, mert úgy ítéltük meg, hogy egy olyan lényeges, egy olyan fontos alapjogot fogalmaz meg ez a javaslat, ami mindenképpen szükséges, hogy érvényesüljön a magyar gyakorlatban is. De nem látjuk igazából rendezettnek jelen pillanatban a mögötte zajló folyamatokat pontosan, ennek a szolgálatnak a kialakítását, és nem látjuk igazából pontosnak és precíznek a tájékoztatást a parlamenti képviselők irányában.
Ennyit szerettem volna mondani. Köszönöm a szót a bizottság nevében. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem