CSEHÁK JUDIT, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság kisebbségi véleményének előadója:

Teljes szövegű keresés

CSEHÁK JUDIT, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság kisebbségi véleményének előadója:
CSEHÁK JUDIT, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság kisebbségi véleményének előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tegnapi bizottsági ülésünkön, bár szoros volt a szavazás, nem fogalmazódott meg a kisebbségben maradó képviselők részéről olyan igény, hogy külön kisebbségi vélemény is kerüljön előadásra. Valószínű, azért nem fogalmazódott meg ilyen igény, mert bizottságunk az ebédszünetben újra össze fog ülni, és közös bizottsági módosító indítványt szeretnénk kidolgozni, amelyik eltér a Kormány javaslatától, egy többlet-nyugdíjemelés elosztására tesz kísérletet, és mi nem szeretnénk kimaradni ebből az egyetértésből. Ezt már Kulin Sándor képviselőtársam csatlakozó módosító indítványként be is nyújtotta.
De hozzátenném, azért nyújtotta be, mert tegnap este, amikor erről szavaztunk, akkor bizottságunk jelen lévő valamennyi tagja, az ellenzéki képviselők is támogatták ezt a javaslatot.
Röviden összefoglalnám tehát, hogy változatlanul fenntartottuk azt a véleményünket mi, kisebbségben maradók, hogy nem lehet eltekinteni a nyugdíjemelés idei 16%-os összegétől, változatlanul az volt a véleményünk, hogy ezt úgy kell odaadni a nyugdíjasoknak, hogy nagyobb összeget kapjanak, mint amennyit a Kormány szándékozik adni, és nekünk, szocialista képviselőknek az is javaslatunk, hogy legyen évközben egy korrekciós intézkedés.
Miután Kovács Pál képviselőtársammal a frakció nevében mindketten szeretnénk hozzászólni, ezért személyes véleményünket az indítványainkról a frakció nevében fejtjük ki, és nem mint kisebbségi álláspontot. Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem