PÁLOS MIKLÓS, DR. a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára:

Teljes szövegű keresés

PÁLOS MIKLÓS, DR. a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára:
PÁLOS MIKLÓS, DR. a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Még két percet sem vesz igénybe. Tisztelt Ház! Arányokat mindenképpen meg kell határozni, mert egyébként minden döntés szubjektív lesz. S miután én olyan helyen ülök, ahol az egyházak panaszkodnak, kénytelen vagyok kijelenteni, hogy ez újabb indulatokat fog gerjeszteni.
Nekünk arra kellene törekedni, hogy most a Ház ebben a kérdésben olyan döntést hozzon, hogy legalább az egyházak egymás ellen ne berzenkedjenek, és ne próbáljanak egymással szemben csatabárdot kiásni.
Szeretném előadni és bejelenteni, hogy igenis sok szülői panasz érkezett, csak ezek a szülők nem hatalmaztak fel bennünket arra, hogy nyilvánosságra hozzuk a gyermekeik érdekében sem a - nem szektának nevezem, hanem - vallási szervezet nevét, sem pedig a ténykedését. De ebben a kérdéskörben már történtek intézkedések.
Azt hiszem, teljesen indokolatlan volt ebbe a vitába belekeverni az Alkotmánybíróság döntését, hiszen úgy tűnik, hogy az ellenzék is elégedett, a kormánypárt is elégedett. Az ellenzék kérte a 23. § hatályon kívül helyezését, egyet hatályon kívül helyeztek, a Kormánynak, a kormánypártoknak még mindig megmaradt 22. A törvény végrehajtható, jogsértés nem történt, reparációra nincs szükség, úgy gondolom, hogy az le van zárva a társadalom és a politikusok legnagyobb megnyugtatására. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem