GICZY GYÖRGY, DR. (KDNP)

Teljes szövegű keresés

GICZY GYÖRGY, DR. (KDNP)
GICZY GYÖRGY, DR. (KDNP) Hadd kezdjem ott, tisztelt Elnök Úr, tisztelt Ház, ahol Mészáros képviselő úr abbahagyta.
Valóban nem akarunk megalapozatlan megkülönböztetést, de megalapozott megkülönböztetést, azt akarunk. Mi más megalapozottságból nem indulhatunk ki - ismétlem: nem indulhat ki a magyar állam más megalapozottságból, mint a saját történelméből. Nem indulhat ki másból, mint a tényleges társadalmi támogatottságból, és a társadalmi szerepből, amit egy-egy egyház vállal vagy képvisel.
Pontosan ezt a megalapozottságot hiányoltam ennél a határozati indítványnál. Pontosan ezt, ami az egyetlen lehetséges dolog volna, ahogy egy képviselő vagy egy Parlament közelíthet ehhez a kérdéshez.
Az állam semlegessége - amit dr. Mészáros bizottsági alelnök úr oly sokszor emlegetett - éppen ezért soha nem jelenthet passzivitást, mert a magyar államnak a saját történelmi értékeit és a saját társadalmát komolyan kell vennie.
Hogy a saját hívei pénzét kapja meg egy egyház, közlöm Mészáros alelnök úrral, arra most is van lehetőség. De az egy egészen más kérdés, hogy költségvetési pénzt kapjon. Az egészen más kérdés.
Ha már beszélt a Szabad Demokraták Szövetségének a terveiről, akkor hadd áruljam el a Kereszténydemokrata Néppárt terveit is. Mi ezt a vallásügyi törvényt szeretnénk majd módosítani, amikor egy-egy egyház és vallási felekezet alsó létszámát, legalsó határát tízezer főben jelöli meg majd a törvény. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem