SZALAY GÁBOR (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

SZALAY GÁBOR (SZDSZ)
SZALAY GÁBOR (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy Fodor András Attila képviselőtársunk teljesen árnyékra vetődött. Az az érzésem, hogy nem volt itt novemberben, amikor az európai megállapodás ratifikációs vitája ebben a Parlamentben lezajlott. Ugyanis amiről ő beszélt, az oda illett volna, és úgy gondolom, hogy igazán helyénvaló lett volna, ha elnök úr őt erről tájékoztatja. Így legalábbis 13 perc nem ment volna hiábavalóan veszendőbe.
Mindarról, amit ő elmondott, körülbelül 3 hónappal ezelőtt vitatkoztunk és tárgyaltunk. Most tehát nem az európai megállapodásról van szó, nem arról kell vitatkoznunk, hanem arról van szó, hogy a Parlament hogyan tarthatja rajta a szemét, figyelmét azon az integrációs folyamaton, mellyel Magyarország az Európai Közösségek részévé kíván válni. Az előttünk álló évtizedek legfontosabb feladata az évezredfordulóig vagy még azután is egy olyan feladat, mely biztonságpolitikai, gazdaságpolitikai kérdésekben tulajdonképpen Magyarország Európába történő integrálódásának folyamata lesz. A magyar Parlamentnek nyilvánvalóan ráhatása kell, hogy legyen a folyamatokra, szemmel kell tartania, hogy mit tesz mindezenközben a magyar Kormány. Az az országgyűlési határozati javaslat, ami előttünk van, és aminek az általános vitája folyik, tehát nem erről szól. Arról szól, hogy mit fog tenni a Parlament, és mit lesz köteles tenni a Kormány, hogy a Parlamentet képbe hozza mindezen idő alatt a társulás előrehaladásának folyamatáról.
Minthogy ez egy rendkívül fontos kérdés, és az előttünk fekvő országgyűlési határozati javaslatban ez a kérdéskör pontosan rögzítve van, azért a Szabad Demokraták Szövetsége teljes mértékben támogatja ezen határozati javaslat elfogadását, és kérem, hogy önök, képviselőtársaim is fogadják el ezt. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem