SZENTÁGOTHAI JÁNOS (MDF)

Teljes szövegű keresés

SZENTÁGOTHAI JÁNOS (MDF)
SZENTÁGOTHAI JÁNOS (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én is elvben könynyen egyetértenék Szigethy István képviselőtársam megjegyzésével, hogy ez rendkívül egyszerű, hiszen az illetőtől függ, hogy utána odamondja-e, hogy "Isten engem úgy segéljen".
Azonban - és ebben az előttem szóló Katona Tamás államtitkárnak kell igazat adnom - a fogadalom azért is szükséges, mert vannak szekták, én magam is egy olyan szabadegyházi közösségben nevelkedtem föl mint gyermek, ettől aztán eltértem, és valamelyik történelmi protestáns egyházhoz csatlakoztam, azonban ott ez lényeges különbség volt. Tudniillik Pál apostolnál van egy hely, hogy "Ti pedig ne esküdjetek!". A szekták közismerten ilyen dolgokat szó szerint szoktak megkövetelni. Ez tehát okozhat zavart.
Úgyhogy én azt hiszem, nemcsak az esetleg kommunisták vagy a szocialista meggyőződésükből, hivatalból ateisták számára jelenthet ez problémát, hanem ez problémát jelent ilyen, egyébként rendkívül jó szándékú emberek számára is, akik itt egy 22-es csapdájába kerülnének. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem