TOMPA SÁNDOR (MSZP)

Teljes szövegű keresés

TOMPA SÁNDOR (MSZP)
TOMPA SÁNDOR (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt évben november 6-án fogadta el az Országgyűlés az 1992. évre szóló Vagyonpolitikai Irányelveket. A költségvetés benyújtásával párhuzamosan megkaptuk az 1993. évre szóló Vagyonpolitikai Irányelvek tervezetét is, amelynek dátuma szeptember 30-a volt. Majd egy későbbi időpontban, úgy december táján egy gazdasági bizottsági ülésen az ön kabinetfőnöke jelezte, hogy visszakéri átdolgozásra a Vagyonpolitikai Irányelveket a tárca és a Kormány.
Kérdezem ezek után miniszter urat.
Először: érvényesek-e az 1993. évre a tavalyi Vagyonpolitikai Irányelvek?
Másodszor: hogyan valósulnak meg a tervezetben megfogalmazott stratégiai célok az idén?
Harmadszor: hogyan tervezhetnek azok a címek: reorganizáció, jótállás, szavatosság, munkahelyteremtés, különféle alapok, amelyek a tervezet szerint részesülnének az idén a privatizációs bevételből?
Negyedszer: az ingyenes vagyonátadás vonatkozásában melyik év szempontjait használja a Kormány?
Végezetül, azt hiszem, logikus a kérdés: mikorra várható az idei Vagyonpolitikai Irányelvek benyújtása, és ön szerint mikorra várható ennek tárgyalása?
Várom miniszter úr válaszát. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem