SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)
SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az agrárgazdaság tervezett és folyamatban lévő átalakulása, az Európai Közösséggel való intenzív kereskedelmi kapcsolatok kialakítása nyilván több fontos döntés meghozatala alapján történik.
A döntések közül talán a legfontosabb az új, a minőségileg is magas színvonalú termékstruktúra és termékszerkezet kialakítása. A világon mindenütt a kutatóintézetek feladata ezek tudományos előkészítése és megalapozása. Magyarországon nyolc agrárkutatással foglalkozó intézet létszáma, az elmúlt három évet tekintve, ezer fővel csökkent.
A részükre nyújtott támogatás az 1990. évi tényhez viszonyítva teljes mértékben azonos öszszegű, de reálértéken csökkent. Ez utóbbi egyébként magyarázható lenne a nullaszázalékos inflációnál magával a létszámcsökkentéssel, de jelenleg nálunk nem erről van szó.
Kérdezem a miniszter urat, hogy a létszámcsökkenésen belül milyen arányú a tudományos kutatói álláshelyek megszűnésének aránya.
Kérdezem továbbá, hogy milyen módon kívánja megakadályozni a további csökkenést, kap-e a Kormánytól, a Kormányon belül elég segítséget a szükséges támogatások összegének növelését illetően. Bízva abban, hogy a kutatóintézeti tevékenység fontosságának megítélésében egyetértünk, várom válaszát. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem