SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)
SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A 20/1992. VII. 21. számú rendelet 3. számú mellékletének e) pontja kimondja, hogy járművezetői vizsgahellyé csak olyan vizsgahely nyilvánítható, ahol két csomópont forgalomirányító fényjelzőkészülékkel működik. Hosszú évek óta Marcali város és vonzáskörzetének oktatása és vizsgáztatása Marcaliban történik. Jelenleg évente a középiskolás diákképzés elterjedésével kétezer személy szerzi meg így engedélyét.
A rendelet pontos végrehajtását az illetékesek most egy türelmi idő leteltével jog szerint megkövetelik. Ez annyit jelent, hogy a vonzáskörzetnek s a városban élőknek Kaposvárra kellene utazniuk, amely 40-80 km-es távolságra van, s csak tömegközlekedési eszközök igénybevételével lehetséges.
Egy B kategóriás engedély megszerzése még az ármelés előtt húszezer forintot jelent. A szükséges óraszám megszerzésével, az utazási költségek és egyéb kiadások felszámításával plusz tízezer forinttal emelkedne a jogosítvány megszerzésének ára. Tekintettel arra, hogy így egésznapos munkahelyről való távollét keletkezne, amihez a munkáltatók nyilván nem járulnak hozzá, de a diákok esetében is hasonló távollétet eredményezne. A vizsgahely megszüntetése az érintett állampolgároknak jelentős hátrányokat okozna ezáltal.
Marcaliban egy közlekedési csomópont van ellátva forgalomirányító fényjelző készülékkel, de hasonló helyzetben van több hasonló nagyságrendű kisváros. Térségünkben ilyen a Somogy megyei Nagyatád, illetve Keszthely városa is.
Kérdezem ezért a miniszter urat, hogy lát-e lehetőséget egyedi vagy méltányos elbírálásra, s arra, hogy az érintett városok - tekintettel anyagi helyzetükre - újabb kétéves türelmi időt, egyúttal felmentést kapjanak a rendelet 3. számú mellékletében meghatározott feltételek teljesítése alól. Várom válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem